De voorstelling

Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in “De wereld van Jaz” – een unieke muzikale vertelvoorstelling. Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen, maar iedereen vanaf 3 jaar is welkom!

“Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten.”

Met de voorstelling dagen we de kinderen uit, vanuit wat ze willen en kunnen, om contact te maken met de ander. Dromen kan en mag altijd. Als iets niet lukt, dan is dat niet erg. Samen komen we er wel! Dat is wat we de kinderen mee willen geven. Iedereen mag er zijn, ook als je ‘anders’ bent. Verschillen tussen mensen zijn juist zo leuk, dat is wat deze voorstelling op een begrijpelijke en speelse wijze laat zien.

 

Per voorstelling is er een verteller, een speler en een zangeres. De kinderen worden uitgenodigd te komen zitten rondom de speelvloer. Het verhaal wordt verteld middels 7 kisten, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek. Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje en eigen bewegingen.
De verteller vertelt het verhaal, de speler doet de bewegingen en de zangeres zingt het lied.

Bij het eindlied wordt er ‘gereisd’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd te participeren, waarbij er rekening gehouden wordt met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Er kan worden geluisterd, gezongen, en meegedaan met de bewegingen. Na de voorstelling is er ruimte om de kisten en poppen te bekijken.

De voorstelling wordt aangepast aan de doelgroep.
Duur: 45 minuten.
Vloeroppervlak: minimaal 8 x 8 meter.
Prijs vanaf: € 495,- ex BTW (9%) en reiskosten, afhankelijk van de wensen.

Voor boekingen: info@devertelfabriekdordrecht.nl

Klik HIER voor de speellijst.