Deze mensen bevolken de wereld van Jaz:

 


Petra Revet, theatermaker, docent expressie en communicatie, oprichter van de TheaterwerkplaatsDOOR: “De wereld van Jaz ligt me na aan het hart. Ik hoop er heel veel kinderen mee te bereiken en ze een goed gevoel te geven.”

 


Anjo Vrieling, illustratief vormgever, kunstenaar en maker van het prentenboek De planeet van Jaz: “Ik vind het geweldig dat Jaz letterlijk uit het boek komt en de wereld in trekt!”

 

Lennart Blom, theatermaker: “Theater is meer dan alleen gek doen op een podium; het doet wat met je. En dat gun ik iedereen!”

 

Xiomara Klein, zangeres, ervaringsdeskundige en theatermaker: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”

 

Sanjeevani Hendriks, cabaretière, theatermaker, presentatrice en actrice: “Toen ik de auditie oproep voor De wereld van Jaz zag, de omschrijving las, en mij ging verdiepen in Anjo en Petra wist ik, ja! Dit is iets voor mij. Waarom? Omdat ik mij direct kon vinden in het verhaal, de boodschap en de personages.
Daarnaast vind ik het belangrijk om een deel van mijn tijd te besteden aan theater voor doelgroepen waar niet veel theater voor gemaakt wordt.
Ik kan niet wachten om de kinderen een bijzondere belevenis te geven met de Wereld van Jaz, want bijzonder en uniek gaat dit zeker worden.”

 

Marlijn van Dijk, actrice: “Theater is iets magisch voor kinderen. Het is zoiets moois dat je kinderen heel even uit hun dagelijks leven kan halen en ze mee kan nemen in een verhaal. Hun fantasie komt tot leven, en hun dromen worden even werkelijkheid! Heerlijk om daar deel uit van te maken.”

 

Janneke van ’t Hoff, actrice:”Ik doe mee aan de voorstelling De wereld van Jaz, vol theater, muziek en fantasie, omdat samen plezier maken kan zorgen voor verbinding! Soms is alleen op je eigen planeetje best fijn, maar samen zijn en delen is eigenlijk veel leuker. Ik hoop dat de voorstelling de kinderen raakt en doet inzien dat ze allemaal anders en heel erg waardevol zijn. Zodat ze durven op te staan en op zoek gaan naar vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen.”

 

Wannes Zeegers, theatermaker, acteur: “Ik ben als theatermaker en speler altijd op zoek naar een uitdaging, vandaar dat deze voorstelling me ook erg aansprak. Theater is voor iedereen en kan voor iedereen een mooie, inspirerende en vooral ook leuke ervaring zijn. Door ons te focussen op speciale doelgroepen kunnen wij ook voor aansluiting zorgen bij kinderen die om welke reden dan ook minder snel naar het theater gaan of kunnen. Ik werk met heel veel plezier mee aan deze voorstelling vol fantasie, beweging, zang en muziek.”

 

Chris Hillen, actrice: “Ik speel mee in de voorstelling, omdat ik het leuk en uitdagend vind om door middel van fysiek spel een verhaal te vertellen. Het vormgeven van de verschillende personages uit De wereld van Jaz vind ik vooral boeiend omdat iedereen zich wel in tenminste één van deze personages kan herkennen, hoe oud je ook bent.”