De voorstelling

Het prentenboek over Jaz wordt tot leven gebracht in “De wereld van Jaz” – een unieke muzikale vertelvoorstelling. Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen, maar iedereen vanaf 3 jaar is welkom!

“Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan. Reis mee met Jaz om ze allemaal te ontmoeten.”

Per voorstelling is er een verteller en een speler. De kinderen worden uitgenodigd te komen zitten rondom de speelvloer. Het verhaal wordt verteld middels 7 kisten, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek. Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje en eigen bewegingen.

Bij het eindlied (klik hier voor het filmpje) wordt er ‘gereisd’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd te participeren, waarbij er rekening gehouden wordt met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Er kan worden geluisterd, gezongen, en meegedaan met de bewegingen. Na de voorstelling is er ruimte om de kisten en poppen te bekijken.

De voorstelling wordt aangepast aan de doelgroep.
Duur: 45 minuten.
Vloeroppervlak: minimaal 8 x 8 meter.
Prijs vanaf € 595,- ex BTW (9%) en reiskosten, afhankelijk van de wensen.

Het boekje van de voorstelling is voor € 13,30 te bestellen door te
vermelden bij de boeking.

Voor boekingen: info@devertelfabriekdordrecht.nl

Klik HIER voor de speellijst.


De spelers

Marlijn van Dijk, actrice: “Theater is iets magisch voor kinderen. Het is zoiets moois dat je kinderen heel even uit hun dagelijks leven kan halen en ze mee kan nemen in een verhaal. Hun fantasie komt tot leven, en hun dromen worden even werkelijkheid! Heerlijk om daar deel uit van te maken.”

Wannes Zeegers, theatermaker, acteur: “Ik ben als theatermaker en speler altijd op zoek naar een uitdaging, vandaar dat deze voorstelling me ook erg aansprak. Theater is voor iedereen en kan voor iedereen een mooie, inspirerende en vooral ook leuke ervaring zijn. Door ons te focussen op speciale doelgroepen kunnen wij ook voor aansluiting zorgen bij kinderen die om welke reden dan ook minder snel naar het theater gaan of kunnen. Ik werk met heel veel plezier mee aan deze voorstelling vol fantasie, beweging, zang en muziek.”

Chris Hillen, actrice: “Ik speel mee in de voorstelling, omdat ik het leuk en uitdagend vind om door middel van fysiek spel een verhaal te vertellen. Het vormgeven van de verschillende personages uit De wereld van Jaz vind ik vooral boeiend omdat iedereen zich wel in tenminste één van deze personages kan herkennen, hoe oud je ook bent.”

Xiomara Klein, assistent artistiek leider, actrice, zangeres, ervaringsdeskundige: “Jaz is gemaakt voor Amélie, mijn dochter. En ze heeft ervan genoten!”